Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2007

Η αήθης σιωπή μιας ολόκληρης κοινωνίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδότησε κτηνοτρόφους,πολίτες της Ένωσης, για την παραγωγή βιολογικού κρέατος. Βασική προϋπόθεση είναι τα ζώα να είναι ελευθέρας βοσκής.
Στην περιοχή της Μάνης λοιπόν πολλοί για να πάρουν την επιδότηση αγόρασαν αγελάδες, δήλωσαν κτηνοτρόφοι, αν και ασχολούνται με άλλα επαγγέλματα, και τις άφησαν να βόσκουν ελεύθερες στα χωράφια.
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τους ντόπιους καλλιεργητές ελιάς, καθώς οι αγελάδες έμπαιναν στα χωράφια τους και έτρωγαν τα φύλλα από τα χαμηλά κλαδιά. Το θέμα ήταν σημαντικό γι' αυτούς αφού τα ελαιόδενδρα στη Μάνη είναι χαμηλά σε ύψος και οι απώλειες σε καρπό ήταν μεγάλη γι' αυτούς.
Οι κτηνοτρόφοι και οι δήθεν κτηνοτρόφοι προκειμένου να αποφύγουν τις αγωγές και τις φασαρίες έδωσαν τη "λύση": Έδεσαν τα πόδια των ζώων με το κεφάλι τους, έτσι ώστε αυτά να μπορούν να το σηκώσουν και να φάνε τις ελιές.
Το αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες.
Τα ζώα περνάνε μια ζωή χωρίς να μπορούν να σηκώσουν το κεφάλι τους από το έδαφος.
Δεν έχει σημασία αν έχουν πονοκέφαλο, αν τα πονάει η ράχη τους, αν τα ενοχλούν οι μύγες και δεν μπορούν να τινάξουν το κεφάλι τους, αν πονάνε από το σχοινί που έχει χωθεί μέσα στο δέρμα τους σχεδόν δύο εκατοστά (σε κάποια από τα ζώα) μέσα σε βαθιές μολυσμένες από τα έντομα πληγές.
Χα!
-Ποιος νοιάζεται γι' αυτά!
-Και ο νόμος, που θεωρεί την κακοποίηση των ζώων παράνομη πράξη;
-Ο νόμος στην Ελλάδα υπάρχει για να μπορεί να παραβιάζεται ως φαίνεται.
Κανείς αστυνομικός δεν έχει δει τι συμβαίνει; Τα ζώα αυτά βρίσκονται παντού. Στους δρόμους και τα χωράφια της Μάνης. Εμείς μια επίσκεψη κάναμε και τα είδαμε παντού.
Η τοπική κοινωνία γνωρίζει, αφού ένα ζευγάρι αλλοδαπής υπηκοότητας που μένει μόνιμα εκεί δίνει αγώνα για την καλυτέρευση τουλάχιστον των πιο κακοποιημένων από αυτά.
Συγχαρητήρια λοιπόν στην Ελληνική Αστυνομία που επιλεκτικά επιλαμβάνεται του νόμου!
Συγχαρητήρια και στην τοπική κοινωνία, που βολεύτηκε πίσω από μια απάνθρωπη πράξη.
Θα συνεχίσουμε λοιπόν με τις μουσειακές μας δηλώσεις για την ανωτερότητα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού;
Εδώ και τώρα τι κάνουμε.

1 σχόλιο:

ellinida είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
E όχι!